La teva visita amb un
psiconeuroimmunòleg

Què és la PNIE?

La psiconeuroimmunoendocrinologia o PNIE és una disciplina mèdica integrativa que estudia la relació entre els sistemes nerviós, hormonal, immunitari i la conducta dels humans. Va néixer en els anys setanta amb els primers estudis de l’equip d’Ader R. i més endavant de Glaser R., basats en el concepte de la comunicació recíproca entre el sistema nerviós central i el sistema immunitari.

En les últimes dècades, l’eix cervell-intestí és el protagonista de moltes recerques en l’àmbit de la neurociència i avui dia ja sabem que la nostra salut intestinal, els bacteris que la componen (microbiota) i el nostre cervell estan tots relacionats amb el sistema neuroimmunoendocrí i el nostre comportament, i que fan servir el sistema immunitari com a via de comunicació principal.

Com treballem?

La primera vegada que ens vegem, farem una visita d’una hora i mitja de durada. En aquesta trobada és clau entendre i analitzar molt bé el teu cas i estudiar les analítiques que ja t’hagis fet. No és obligatori que les tinguis abans de venir el primer dia; el PNIE que et visiti ja te les sol·licitarà en cas que sigui necessari.

En aquesta primera visita farem una història clínica molt ben detallada amb tots els teus antecedents patològics, al·lèrgics, la medicació actual, intervencions i llegirem i interpretarem les anàlisis, si és el cas.

És recomanable que el pacient vingui preparat per prendre totes les notes que li facin falta perquè no surti amb cap dubte sobre el diagnòstic i el tractament que haurà de seguir.

Visites de seguiment

La primera visita de seguiment s’estableix normalment al cap de tres mesos de la primera visita, encara que depèn molt del cas i de l’opinió del PNIE.

En les visites de seguiment, de 60 minuts, es revisen les proves diagnòstiques sol·licitades en visites anteriors. No es faran aquestes revisions per correu electrònic entre períodes d’una visita a l’altra perquè aquest és un treball que requereix que el terapeuta recuperi la història clínica i encaixi tot l’historial del pacient.

Si passa més d’un any i mig des de la primera visita, cal reservar de nou com si fos una primera visita, ja que s’haurà de valorar tot un altre cop.

Dubtes amb el tractament:

Quan tinguis dubtes o problemes amb el tractament, pots comptar amb el teu PNIE.

  • El servei de correu electrònic no substitueix les consultes.
  • Per a qualsevol simptomatologia nova no associada al tractament pautat pel PNIE, s’ha de fer una visita de seguiment.
  • No s’atendran correus electrònics sobre consultes de tractaments aliens (amics, familiars...) als que s’estiguin duent a terme.
  • Els informes mèdics que pot emetre el PNIE són de caràcter informatiu i no tenen validesa davant assegurances mèdiques privades ni mútues. Aquest informe no vinculant únicament es pot emetre en el moment de la visita. Si es considera necessari, s’ha de sol·licitar en el moment de la visita.
  • El PNIE no fa peticions d’analítiques; recomana al pacient les proves que considera necessàries per evidenciar les seves sospites sobre el seu estat de salut o l’arrel del problema.
  • L’Institut Xevi Verdaguer no és un servei d’urgències i davant qualsevol urgència cal acudir al metge de capçalera.

Vols visitar-te amb nosaltres?

Truca’ns al teu centre més proper (Barcelona, OIot o Madrid) per agendar una visita i,
tot seguit, fes el pagament per confirmar-la.
Pots fer-ho aquí:

SOL·LICITA LA TEVA VISITA

+34 933 959 940 / +34 626 714 770
reserva@institutxeviverdaguer.com

BARCELONA

INSTITUT
XEVI VERDAGUER

C/ Bruc, 151
08037 Barcelona
+34 933 959 940
+34 626 714 770

veure mapa
OLOT

INSTITUT
XEVI VERDAGUER

Av. Sant Jordi, 146
17800 Olot (Girona)
+34 972 263 030
+34 616 161 107

veure mapa
MADRID

INSTITUT
XEVI VERDAGUER

C/Fernández de los Ríos, 53
Bajo B
28015 Madrid
+34 683 471 654

veure mapa